NetVax

lappangó kreatív elmék és művek

Flipperjáték az életed

2015. április 13. 07:10 - NetVax

Karikaturistaként vált ismertté a '80-as évek végén. Húszas évei közepétől személyiségfejlesztéssel kezdett foglalkozni, motivációs könyvei bestsellerek lettek a világ több országában. Köteteit saját képeivel illusztrálja és elmondása szerint soha nem tervezte, hogy szerző legyen. Ő Andrew Matthew, a Legyél boldog!, Kövesd a szívedet! és egyéb önsegítő klasszikusok írója.

 

 

thebookuniversity.jpg

 

"Soha nem terveztem, hogy szerző legyek -meséli Andrew. Csak volt pár

üzenetem, amit meg akartam osztani. Ezek az üzenetek főleg a saját hibáimon 

alapultak." 

Egyike a világ legkeresettebb motivációs előadóinak. Konferenciáin védjegyévé

vált saját karikatúráival illusztrálja mondanivalóját. "Nincs mindig új infóra

szükségünk - mondja - elég ha néha emlékeztetnek bennünket dolgokra."

Olvasói imádják, mert írásai olvasmányosak, könnyen értelmezhetőek és

alkalmazhatóak, no meg viccesek is. Könyveinek értékesítése meghaladta a

7 millió példányt.

(Fotó: Andrew Matthew, http://www.theebookuniversity.com/)

ŐK CSAK GONDOLJÁK HOGY BOLDOGOK

 

Néhány lelkesítő gondolat Andrew tollából: 

" A lelki béke nem feltétlenül a javak gyűjtéséből származik. A javak felhalmozása általában csak ahhoz vezet, hogy még több kacatot akarunk felhalmozni! A lelki béke ott kezdődik, amikor hálásak vagyunk azért, amink éppen most van."

andrew_matthew.jpg

Ők csak gondolják, hogy boldogok (A.M illusztrációja)

 

"A negatív gondolatok úgy viselkednek mint a patkányok. Csapatostul érkeznek. Megjelenik egy, és mielőtt észrevennéd, már el is lepnek mindent."

nl_cartoon13.gif

 

"A természet az egyensúlyt keresi. Nem tudsz egyszerre kétségbeesett és kiegyensúlyozott lenni. Az élet nem feltétlenül egy vég nélküli küzdelem! Hagyd a dolgokat szabadon folyni!"

cartoon02.jpg

 

"Az életemet néha úgy képzelem mint egy flipperjátékot. Minden alkalommal, amikor erőt és energiát fektetek valamibe (például rendet teszek az asztalomon) akkor pontokat gyűjtök. Az összes ilyen próbálkozásra úgy gondolok, hogy hozzáadódnak az “univerzális pontjaimhoz”. Sohasem tudom, mennyi pontra lesz szükségem a következő szintre lépéshez. Ez az elképzelés segít abban, hogy örüljek annak, amit éppen csinálok és ne azonnali eredményeket követeljek. Általában amikor a legkevésbé számítok rá, egy új lehetőség érkezik hozzám."

aminormal.jpg

 

 

"Ha gyakran arra gondolunk, hogy mi minden megtörténhet, akkor borzasztóan megkínozhatjuk magunkat. Ha azonban a jelen pillanatra koncentrálunk, akkor már nem is tűnnek olyan nagynak a problémák! Élj a jelenben!"

mathhews_izom.jpg

 

 

"Másoknak másféle térképük van, így ők más helyekre járnak. Mit mondanak a szegény emberek? “Csak olyan térkép létezik, amilyen nekem van.” Ha új helyekre akarsz utazni, akkor új térképre lesz szükséged."

image.jpg

 

 

Andrew Matthew

 

SAJÁT MAGYAR BOLDOGSÁG RECEPTÜNK:

"Gondolom, hogy ebbe a happy end fílingbe keseredünk bele...néha az az érzésem, hogy az igazi pihenőnk és megnyugvásunk az örök csend, hallgatás lesz valahol az ibolyák gyökere szintje alatt.
Valahogy úgy vagyunk mi, mint az örökké befektető gazda, magától minden falatot megtagad, hogy még egy nadrágszíj földet megvegyen, gondolván attól jobb lesz. Közben pedig végesedik életünk.
Elnézem a fiamat, te, az egy olyan jó érzésű gyermek, hogy kitalálni sem lehet jobbat. Kérdem én, az istennek mi kell több egy embertől, hogy örökké dilemmában és homályban tartsa? Minek ez a csoda, mint a Föld? Annyira csoda, hogy nem lehet csak véletlen műve, ilyet egy szuper intelligencia nem tud létrehozni. Ez az ősi létforma, ez a csoda nekem többet elárul, mint mindenféle okos írástudó mindenféle hókuszpókusz kitalációja a hitről. Hogy hit által s ilyen baromságok. S kiderül a hit a gyengék önámítása, drogja. Mert ebbe a hitbe belepréselnek mindenféle ideológiát, amit a hívők vakon hisznek.
Nem akarok hinni, nem akarok kételkedni, hanem érezni a pillanatot. És ezt a pillanatot amennyire csak lehet, többet érezni..."

 

Egyik állandó szerzőnk, Muzsi Attila tollából. Teljes írás itt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://netvaxcsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr67360348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása