NetVax

lappangó kreatív elmék és művek

Hajtogatott Harry Potter

2015. május 24. 09:02 - NetVax

Nem tudott ellenállni a second hand boltban egy kartondoboz régi könyvnek. Forgatta a gyűrött lapokat és egyszer csak kis figurát hajtogatott az egyik kiszakadt oldalból. Így kezdődött a szenvedély. Azóta számos történetet fabrikált könyvlapokból és már megrendelésre is készít műalkotást.

9549461481_4c05b0df9b_n.jpg"Mindig is érdekelt a művészet. Családtagjaim ilyen-olyan módon művészlelkek. Tinédzserkoromban nagyapám mesélte, hogy a szülei anno megtiltották neki a művészet gyakorlását, mert szerintük ez nem vezetett volna semmiféle jóhoz. Akkor határoztam úgy, hogy én igen is karriert csinálok a művészetemmel." - vallja Jodi Harvey-Brown, a pennsylvaniai tánctanár, aki mindössze egy évet járt művészeti iskolába, de abbahagyta mivel állítása szerint "a képzés nem illeszkedett eléggé" hozzá.

Jodi kisgyermekes anyuka. Háztartást vezet, kutyát sétáltat, táncstúdióban tanít. Este pedig kreatív szobrászkodik könyvlapokból.  "Sokszor hajnali kettőkor tudatosul bennem hogy aludnom is kellene. Egyszerűen nem tudok elszakadni ettől a hobbitól." 

Fotó: Jodi és egy általa készített, régi könyvlapból hajtogatott madár.

 

 

 

Címek kavarognak

Már megrendelésre is készít papírszobrokat. Többnyire hozott könyvből dolgozik, vagyis ügyfél maga adja kezébe azt a művet, aminek lapjaiból műalkotást szeretne viszontlátni. "Címek kavarognak a fejemben. Emlékszem arra, hogy egy-egy szobrocskát melyik regényből hajtogattam. Hány könyv is járt kezemben? Fogalmam nincs. Rengeteg. Csak azt tudom, hogy 2012 telén talált rám ez a hobbi." 

harrypotter.jpeg

 

Hajtogatott Harry Potter

Jodi alkotásaiból kiállítások is nyílnak. Könyvlap-művei jártak már a hollandiai Van Blijkshof Galériában vagy az izraeli Eilatban a Mini Art kiállításon.

"Eleinte egyszerű darabokat készítettem, de ahogy egyre több figura született, úgy nehezedett a kivitelezés. Férjem ösztönzött arra, hogy mutassam meg alkotásaimat a művészvilágnak és azon túl a világnak. Ha saját részre készítek szobrocskát, akkor Dickens, Grimm vagy Austen regényt választok. Ők a kedvenceim. Amúgy nem számít a könyv műfaja. A lényeg hogy én adjam bele a magam stílusát. "

moby_dick.jpeg

 

Moby Dick

 

alice.jpg

Alíz Csodaországban

 

buszkeseg_es_balitelet.jpg

Büszkeség a balítélet

 

tom_sawyer.jpg

Tom Sawyer kalandjai

 

a_kis_hableany.jpeg

A kis hableány

 

pan_peter.jpg

Pán Péter

 

millenium_falcon.jpg

Star Wars: Millennium Falcon

 

tronok_harca_1.jpgTrónok harca

 

 

jodi-harvey-brown-3.jpg

Stephen King: Az

 

Jodi Harvey-Brown 

All things paper

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://netvaxcsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr227483572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.05.24. 11:46:51

Úristen! Ez őrület és hihetetlen! Ez a nő elképesztő tehetséges!

Papírból, könyvbe ágyazni , témát, figurát....hát döbbenetes!

Köszi ezért a posztért. Imádom a csodákat!

Megdőlni látszik a hitem, mint hogy elég öreg vagyok és minden csodát láttam már...:-)
süti beállítások módosítása