NetVax

lappangó kreatív elmék és művek

Én, a rőzsegyűjtő robot

2014. augusztus 29. 13:59 - NetVax

Betegesen jópofa, és meg lehet belőle élni. A philadelphiai születésű művész, Thomas Jackson professzionális szinten műveli a sci-fi irodalom és film ötvözte történetmesélést. A Robot címet viselő fotósorozata méltán lett az amerikai galériák egyik nagy kedvence, holott még maga a mester sem gondolta volna, hogy sajátos könyvet is készít majd a magányos robotról...

Úgy döntöttem, építek egy robotot és köréje egy teljes történetet kreálok. Jelen esetben - találó módon -  Robot képviseli a nyughatatlan embert, aki mindig harcban áll az Anyatermészettel: csodálja de fél is tőle, tiszteli és megveti, a végén pedig a természet mindent visszavesz, amit mi rosszul csináltunk. - magyarázza Jackson A Robot sorozat elméleti hátterét.

Robotunk utolsó napjait éli egy poszt-apokaliptikus helyen. Rőzsét gyűjt, ruhát mos, fát vág, mint egy "normális ember", amíg el nem érkezik a végítélet egy Spielberg-féle idegenlénytámadás (ezt a vonalat szeretjük) formájában. Thomas sötét humorral mutatja meg azt is, hogy kultúránk rögeszméje a kemény munka, szemben a környezettel való harmóniára törekvéssel. A művész barkácsolt, terepet keresett, kattintott, végül az egészet egy fémlemez-fa keretbe ágyazta, sőt, antennát is biggyesztett a fotóalbumnak álcázott képregényre, hiszen mégis csak futurisztikus látomásról van itt szó, na. Limitált széria, csak 11 darab Robot Könyv készült...

Szerintünk jöhetnek a képek:

jackson_laundry.jpg

Robot a mosókonyhában

 

 

jackson_hauling.jpg

Robot rőzsét gyűjt télire

 

 

jackson_mower.jpg

Robot füvet nyír 

 

 

jackson_wheelbarrow.jpg

Robot építkezik 

 

 

jackson_solitaire.jpg

Robot szabadideje

 

 

jackson_antennae.jpg

Találkozás az idegenekkel

 

 

jackson_upload.jpg

Menekülés

 

 

Annyira eszelős, hogy feltétlenül végig kell lapozni a teljes fotóalbumot.  

Maga a könyv egyébként így néz ki. Csak pihent aggyal érdemes elindítani a videót. (Bandikánk azt kérdezi, miért nem távirányítással működik...)

 

 

Köszönjük Thomas Jackson!

 

Forrás: Thomas Jackson

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://netvaxcsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr56647171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása