NetVax

lappangó kreatív elmék és művek

Betűkből épült precíz szépség, fájó csattanókkal

2014. június 24. 14:02 - NetVax

Kisiskolásként falucskája könyvtárában kincsekre bukkant és ez indította el őt azon az úton, amelyen ma jár. Mindenevő volt: klasszikusok, pöttyös és csíkos lányregények, versek. Kamaszkora alatt tudatos regényfogyasztó vált belőle, saját írásokkal azonban csak felnőttkorában jelentkezett, ahogy mondja: "nincsenek serdülőkori zsengéim."

Mint minden amatőr író, én is,  évekig érlel egy-egy gondolatot, s egyszer valami hatására kifakad a legbensőbb lelki zugból mindaz, ami addig foglalkoztatta, foglalkoztatott.

Tanító-gyógypedagógus, író, blogger, aki fantasztikusan bánik a grafittal és akrillal. Ő L. Bősze Judit, a Sorsfonal blog "hangját kereső" szerzője, a kiváló Életfilozófia mottó - amit szeretünk - kiötlője, az Apám kertje vászonra festett akrilkép - szintén szeretjük - alkotója. 

judit.jpg

 

Nyomtatásban és hangoskönyvben is jelentek már meg írásai. Többek között a Meridiánok és Enigmák antológiákban, valamint tagja volt a Holdárnyék irodalmi kávéháznak és a Csillagszemek irodalmi portálnak. Judit elsősorban önmaga kiteljesedését keresi az írás során, a mindennapi élet történéseit adja vissza precíz szépséggel, néha fájó csattanóval.

"Cserebogár tenger, sárga repcemező, ember –szőlőt metsző. 

Magot vető kéz, boronáló gép, minden újra él

otthon –csak anyu halott.

(Tavaszi élet II.) "

Leírom, sokszor azért, hogy a körülöttem lévő világot jobban értsem. Fontos számomra az is, hogy a környezetemhez is eljussanak gondolataim a verseim segítségével. 

Olykor grafitot, akrilt, pasztelt ragad és kirajzolja, kifesti magából pillanatnyi érzéseit. Szereti az impresszionizmust, és nagy csodálója azoknak, akik képesek a természethű ábrázolásmódra. Judit szavaival élve: "ha hatással van rám, ellesem a technikát." Jelenleg Pósa Ede pasztellképei adnak ihletet, mintát festményeihez. 

juditvihar.jpg

 

Kép: L. Bősze Judit / Vihar (akril-vászon)

Szárnyalás.jpg

Kép: L. Bősze Judit / Szárnyalás (grafit-papír)

Elvarázsolnak  az amatőr, naiv festők mesebeli festményei éppen úgy, mint nagy neves hazai, vagy külföldi művészek alkotásai. Bármilyen stílus és korszak csodálattal tölt el.  

Judit írásai és bűbájos képei a Sorsfonal blogon látogathatók. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://netvaxcsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr166405765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása