NetVax

lappangó kreatív elmék és művek

Messziről horror, közelről panda

2014. július 29. 22:35 - NetVax

Első blikkre furcsa lények falra hányt változatának véltük, jobban szemügyre véve azonban nagyon cuki. Az olasz művész, Andrea Mastrovito több mint hétszáz tankönyvből vágta ki növények és állatok fotóit, némelyiket életnagyságú méretben, majd csoportosította a gyűjteményt és ragasztott.

Denevérek lógnak a mennyezetről, pillangók rajzanak a falakon, a padlón pedig bogarak, növények és emlősök keverednek egymással. A Dr. Moreau szigete című Wells-regény ihlette alkotás - ami egyébként a Dr. Mastrovito szigete fantázianéven fut - 2010-ben mutatkozott be New Yorkban, majd 2013-ban a svájci Lausanne-ban illesztette ismét össze tervezője. 

Ezen a "szigeten" én vagyok a megszállott orvos, aki próbál életet csepegtetni abba, ami egyszer már életben volt. Vagyis: a tankönyvek papírból készülnek, a papír megmunkált fából, a megmunkált fa élő fából. A flóra és fauna átveszi az irányítást az üres szoba felett. Ez a kollázs azt sugallja, hogy a tudás - könyvek - által alkothatunk egy teljesen új képi világot - mondja a művész.

fauna1.jpg

fauna3.jpg

fauna5.jpg

fauna2.jpg

fauna6.jpg

fauna7.jpg

 

Forrás: Christopher Jobson és Andrea Mastrovito

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://netvaxcsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr406557989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása