NetVax

lappangó kreatív elmék és művek

Ex jelöli a helyünket

2014. július 24. 16:47 - NetVax

Utcaköltő, hősszerelmes, gazdasági szakértő, aki kitartást s jó szelet kíván nekünk, de persze nem olyat, amit a pasink szex után ereget. Ilyenek történnek velünk, ha az Ex-szel randizunk...

Tóth Szabolcs Executor, a kecskeméti vadászrepülők zajában született ceruzakalóz valahonnan a panel széléről került az egyetemre, onnan pedig a mi szemeink elé. No nem csillogó, hajszálszerény kobakja vonzott bennünket hozzá, hanem az ilyen szövegei:

Mereven kifeszített középső ujjként mered a frissen feltépett boríték papírja felém, mutatván, hogy ezt érdemlem valójában és nem mást.

Fújok egyet a zsebkendőbe, nem, ez nem elérzékenyülés, csak egy általam küldött fertőzött spam egy előző hétvége szürke eső áztatta emlékkönyvében, melyben mégis megannyi színes pillanat ivódik a lapokra el nem készült fotók és zsúfolásig telt, le nem írt sorok formájában. Se egy feljegyzés, se egy közös kép, csak ez a boríték. Kibontva hever mellettem, bár bele se kellett volna tekintenem, mert tudtam, hogy mi van benne. Hogy mi vár rám, többek között. Mert hiába nem szeretem a meglepetéseket, a tálalás mégis meglepett, akárcsak a csipetnyi gari íze és az első falat maki a rakparti panorámában.
Egy régről ismerős illat, egy újabb kedves csomagolás, ami melengeti a lelkem, mégis forró zuhany a felismerés, hogy minek is kellene szerepelnie a figyelmesség szó mellett az enciklopédiában a jelenlegi felesleges túlmagyarázások helyett.

Miért kell tapintatlan' megbolygatni azt, amihez nem érhetek fel tisztaság hiányában? Hiába, hogy nemrég jöttem ki a fürdőből, ezek csak életmentő zuhanyok e cseppnyi nemes csodálat körül. Odabent a gépezet kövül, talán a sok vízkőtől, így csak lassan mozgatja tekintetét és követ még meg..
Nem látod, mert mutatóujjal írtam fel egy friss cseresznyevirág-sziromra és küldtem el szél hátán az égbe, de ha kisüt a rég felkelt Nap, talán olvasható lesz még a válaszom: 
Gomen nasai, Purasshu Koneko!

Gomen nasai

tóthexszabolcs.jpg

Édes, naiv kérdéssel faggatjuk, milyen az élet bölcsészvizeken, mire ő hunyorog kettőt kócos fürtjeink közé:

- Bár nem egy mérlegképes könyvelő-forma vagyok, de a menedzsment-szakos közgazdász diploma már-már a küszöbön. Sajnos az élet nagy dolgaira sosem lehet felkészülni. 

(Mint például ránk.;-))

2006-ban a rap foglalta le, 1 nagy és 3 sokkal kisebb lemez plusz közreműködés formájában. Majd Veszprémben érte egy újabb kulturális sokk: slam poetry. (Modern költészeti stílus, amit szóban és élőben adnak elő az arra hivatottak, saját alkotásokkal.) 

- Elnéztem az eseményre, egy teaház udvarán tartották. Nem bántam meg, hogy azon a szombat délután nem ragadtam a négy fal között. Olyan érzéseket és véleményeket közölt felém az a fél óra, hogy hallgattam a szép szóra és mikor elhangzott a kérdés: "ki hozott magával saját szerzeményt és osztaná meg a közönséggel?", lelkesen rántottam elő kezem jelentkezésre farzsebemből, torkomban egy 2009-es dalszövegemmel, amit akapella adtam elő, minél inkább prózai hangvételben.


Azóta számos közös fellépése volt Pécsett, Balatonfüreden, Budapesten. Része a kemény magnak: előadó, szervező, valamint az egyre népesebb Veszprém városi slam-társaság koordinátora. Legbüszkébb pedig a kecskeméti Hírös Slam versenyen elért 2. helyezésére. Ebben a videóban bátran küzd a tűzokádó mikrofonnal, majd párkapcsolati tanácsadást tart:

 

Óvatos és megfontolt, például a holnapi ebédet is elkészítette már. (Gonoszak vagyunk, pedig rendes srác.;-)) Érdekel bennünket a jövője is:

A közönség tapsa és azonnali reakciói egy-egy előadás alatt azok, amik miatt kiállok a színpadra. Ha már csak egy ember is elgondolkozik, elszörnyülködik, önfeledt kacagásban tör ki valamely szóképtelenségem hallatán, már megérte kikelni az ágyból. Napjaim, mint egy-egy slam-szöveg: átélem, újragondolom, megfogalmazom, leírom, előadom.

Tóth Szabolcs Executor szövegelései ezen a helyen. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://netvaxcsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr96538755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása