NetVax

lappangó kreatív elmék és művek

Macskanő kreatív pennával, plajbásszal

2014. július 08. 19:29 - NetVax

Gimiben, az irodalom órán ahelyett, hogy aktívan részt vett volna a verselemzésben, inkább kiírta magából saját melankólikus, világfájdalmas tinédzser gondolatait és még egy fiktív történet papírra vetésére is sor került. Jelenleg 110 oldalnál tart a tanmese, amelyben valóságos személyekről formált karakterek is szerepelnek, és természetesen nem hiányzik a boszorkányság, szerelem, varázslat, harc sem az események fonalából. Időközben azonban az élet túlnőtt a szerzőn, de ami irodalmilag késik, az többnyire jó lesz...

Kiss "Keiko" Krisztina (zugíró körökben csak Keiko) érzelmi nyughatatlanságát tollforgatásban vezeti le, és bár az utóbbi hónapokban kevésbé aktivizálta magát a billentyűzeten, akad pár régi szöszölménye, amelyek miatt hamar szerethető figura válik belőle.

keiko.jpg
"Nyisd ki a szád, a lepkéket engedd már délre repülni
szabadságra, a musztángok menjenek vissza szépen a karámba, Te meg húzd már ki azt a nyamvadt tőrt a szívedből, ott a konyha ruha és nem fogja égetni a kezedet! Nah tessék megy ez! Bár ha így haladsz lassú lesz… újra fél év, 1 hónap, 2 hét és a 0. napon már ott hever a földön az elhagyatott szobában az álmoddal, a nyakláncról, ami soha nem volt a tiéd."
Keiko: Ismét írni kell (Részlet)

 

 

És igen, a képen maga a hölgy látható. (Lehet olvasni a sorok között.;-)) Keiko mostanában barátkozott össze a slam poetry szabad költészettel, ami szintén hatást gyakorol írásművészetére. Szeretjük is az olyan dallamos gondolatait, mint például a 

Nincs több erőm, hogy szóljak, a lemez is már csak ugyanazt játssza.

Nem tudom megtenni, hogy felálljak, elestem s már csak a földről nézem a Csillagodat.

 

Keiko: Szösszenetek (Részlet)

Túl a pennán varr, cukrászkodik, színészkedik, valamint kiválóan rajzol. Mestere a fekete-fehér tónusú rajzoknak. Nagy rajongója az 1950-70-es évek animációs rajzfilmjeinek, mint Betty Boop, Felix, Snoopy. 

keiko3.jpg

Snoopy és a kis kanári Keiko-féle változata

 

keiko1.jpg

Betty Boop keikósan

 

Kifejezetten zugíró vagyok, viszont sokrétű személyiségnek tartom magamat."

Mondja Keiko és napi rutinként Balaton-menti tekerésre indul, mi pedig megköszönjük a szíves vendéglátást.

További tollforgatások a krisztinakiss.wordpress.com oldalon olvashatók.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://netvaxcsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr66480335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása