NetVax

lappangó kreatív elmék és művek

Amerika bizarr polgárai

2015. március 28. 18:00 - NetVax

Nincs saját weboldala. Anyakönyvezett nevét nem ismerik. Egy rajongója szerint nem is valós személy, csupán a tökéletes fotós ideája. Azonban követői egyetértenek abban, hogy érdekes életet él és furcsa arcokba ütközik. Elmo Tide fotóin Amerika valódi arcai.

 

Alternatív művészeti blogok válogatnak fotóiból, kérdésük mindig ugyanaz: Ki a csuda Elmo Tide? Flickr oldalán osztotta meg képeit, kedvelői küldetésnek vélik a munkáját. Nem hirdeti magát, nem dől hozzá a lé, mégis hírnevet szerzett.

Fotóin a mocskos világ és nosztalgia keveredik a lappangó hétköznapokkal. "Robert Frank és Fellini karneválra megy." - így jellemezte stílusát az NPR riportere. Kutatómunkával sikerült email címet találnia Elmohoz. Viszont a beszélgetés nem hozott sok sikert:

NPR: - Ki az az Elmo Tide és miért ez a titokzatosság?

- Elmo Tide árnyékban él és megbánást gyakorol.

NPR: - Van visszatérő álmod? Rémálmod? Mi zajlik benned?

- Elmonak voltak álmai. Szenvedély és félelem között mozogtak, de irónikusnak nevezték őket. Bennük Elmo tökéletesnek érezte magát. Viszont ébren lehetetlen volt megvalósítani őket.

NPR: - Van irodai munkád?

- Az irodai munka hasonló az orr-vagy mellplasztikához. Boldogtalanok vagyunk azzal a személlyel akik vagyunk ezért egy másik teremtmény mögé bújunk. Készítettem gyufásdobozból és 4 véres fogvájóból egy kis asztalkát. A mellényzsebemben hordom. A gyufásdobozban van egy apró könyvecske, klasszikus arab nyelven íródott, nem értem. Nem tudom elolvasni.

NPR: - Amikor kicsi voltál, mi akartál lenni felnőtt korodban?

- Fel akartam nőni, hogy újra fiatal legyek. Vagy tüzet okozzak. 

 

Elmo képeit Valódi Amerika névre keresztelte a közönség.

elmo1.jpg

elmo2.jpg

elmo3.jpg

elmo4.jpg

elmo5.jpg

elmo6.jpg

elmo7.jpg

elmo8.jpg

elmo10.jpg

elmo9.jpg

 

Elmo Tide 

Szólj hozzá!
Címkék: NetVax Elmo Tide

A bejegyzés trackback címe:

https://netvaxcsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr537313104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása