NetVax

lappangó kreatív elmék és művek

Örömet, sötét élvezetet és borzongást nyújtani

2015. augusztus 15. 08:43 - NetVax

"Kalandos úton sodort az élet a versek és novellák világába. Jártam földrajz szakra, dolgoztam bútorgyárban, erdőn, rendőrségi hívásfogadónak is kiképeztek, érdekelt a katonai pálya, de még biológus is szerettem volna lenni, majd magyartanárnak adtam be a jelentkezésemet. Az egyetemen kezdtem el komolyabban foglalkozni az írással. Itt van egy tágabb közeg, aki értékeli." - vallja Kocsis Marcell szombathelyi egyetemista, a SEK Irodalmi Műhely egyik alapítója.

kocsis_marcell.jpgKocsis Marcell

Szülei mindig tehetségesnek tartották és baráti köréből is sokan érdeklődnek írásai iránt. "Persze vannak, akiket nem érdekel, de így van ez rendjén. Itt az egyetemen nagyobb az irodalmi élet, működik slam kör, a Műhely, foglalkozunk egymás művészetével. Sok pozitív visszajelzést is kapok, ami nagyon inspiráló erővel bír." 

fűszálak hegyén heverek

élő szemfedőm hajad

s én? egy bolond,

ki bolondul

szeplőd csillag-tenger

elmosta összes partomat

messzi mélyről harang

kondul …

mondd el,

temetnek vagy keresztelnek?

 

Kocsis Marcell / Fűszálak hegyén

Újragyúrni szellemet, lelket

Versei és novellái jelentek meg két egyetemi antológiában és a Vas Népe napilap is közölte írásait. Marcell kedvencei között említi József Attilát, Kosztolányit és - ahogy mondja - "a lelkünket és a szellemünket is újragyúrják ezen költők sorai" és mindig talál bennük olyan gondolatot, ami miatt megéri folytatni az írást.

"Nincsen saját blogom, nem érzem szükségét, nem vagyok hozzá elég termékeny, hogy folyamatosan tartalommal töltsem meg. Legnagyobb rossz tulajdonságom is az írásra való restség, sajnos." (Legyen Marcell, legyen saját blogod! - a szerk.)

Kortárs irodalommal kapcsolatban optimista. Szerinte a fiatalok igen is olvasnak, írnak, figyelnek és gondolkodnak, nem kell hinni a sztereotípiáknak. Előbb vagy utóbb ebből a generációból is kiemelkednek azok, akik majd átveszik a magyar irodalom stafétáját. Hasonlóan ki fognak termelődni a festők, szobrászok, zenészek is, csak sok-sok lendület és energia kell hozzá. 

letelt az ígért pillanat

megtelt a repedés az eresz alatt

fázom én s habos-füstös köpés

ring lassan a pocsolyán

egy amőbának épp megfelelő

farkas alakú bárányfelhő

 

Kocsis Marcell / Júniusi eső

SEK Irodalmi Műhely

Marcell és Lutor Katalin szaktárs s barát közreműködésével 2015 tavaszán alakult a szombathelyi egyetemen az a Műhely, ami megszólítani és összefogni kívánja az irodalom iránt érdeklődő, alkotó helyi egyetemistákat, fiatalokat, hogy inspirációt, bátorítást és kellemes perceket szerezzenek egymástól, egymásnak. Őszi programjaik között több vendégelőadás is szerepel.

"Érdekesnek tartottam - kezdi Marcell -, hogy a zugművész kifejezést használjátok. Bátrak vagytok. Ezt sokan akár pejoratívnak is mondhatnák. De szerintem a zugművészekből lesznek a nagy és halhatatlan költők, írók is."

Inspirál a szólás vágyja, az erős érzelmek megélése, más költők. Talán a fontossági sorrend is jó. Azt szeretném ha figyelnének arra, amit mondani szeretnék, ha örömük telne benne az olvasóimnak. Ez nem feltétlenül boldog örömet jelent. Sötét élvezetet vagy borzongást is szeretnék nyújtani.

Kocsis Marcell

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://netvaxcsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr87703490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása