NetVax

lappangó kreatív elmék és művek

Szétmálló, alvós kedvenceink

2014. november 22. 07:41 - NetVax

Titoktartásra esküdtek. Feltétel nélkül szerettek. Tisztességesek voltak. Védelmezték az ártatlanságot. Hűségesen kísérték gazdájukat. Csendes tanúként éltek parancsolójuk mellett, amíg a felnőttkor padlásra nem pakolta őket...

Valahogy így foglalhatnánk össze azokat a feladatokat és tulajdonságokat, amelyeket a mi kedves, ölelgetésre született plüssállatkáink birtokoltak. Mark Nixon, ír fotóművész nem kisebb kihívásra vállalkozott, mint újra megtalálni a régi lelkitársat a zsákba, dobozba tett, s talán el is felejtett alvós pajtásokban.

"Akkor jött ez az ötlet, amikor észrevettem, hogy a pici fiam milyen gyönyörűséggel szorítja magához plüss Nyúl Pétert és közben szopja a hüvelykujját. Feltörtek bennem az emlékek, hogy tulajdonképpen én is hasonlóan éreztem gyerekkori pandamacim iránt. Szóval felhívtam embereket, bemondattam a rádióban: jöjjenek a műtermembe az alvós kedvenceikkel. Meglepett a pozitiv fogadtatás. Miközben vártak a fotózásra, beindult a sztorizás, egész élettörténetek kerekedtek a fotóalanyok köré" - meséli Nixon az előzményeket.

Összesen 65 plüsskedvenc került lencsevégre, köztük Mr. Bean medvéje is. Néhány szeretett "havert" bemutatunk. (A kor a fotózás évére, 2013-ra vonatkozik.)

1. Aloysius

Kora : 55 év

Tulajdonosa: Garry Ryan / Babette Ryan

1..jpg

Garry már felnőtt volt, amikor kiskori kedvencét Aloysiusra keresztelte, az Utolsó látogatás című film hatására. (A főszereplő maciját szintén így hívták.) A mai napig látható a medve száján Garry anyukájának rúzsfoltja. Az egykori altató puszi kisfia éjjeli védelmezőjének is járt. Garry 2010-ben bekövetkezett halála után leánya, Babette örökölte a macit. 

 

 

 

2. Gerry, a Zsiráf 

Kora: 10 év

Tulajdonosa: Sophie Farrell

2.jpg

Keresztelői ajándék. Ha meghúzták a farkát még zenélt is. Sophie későbbi tanárnője kötötte a zsiráfnak ezt a kis mellényt, hogy tartása legyen a "tölteléknek" és ne essen szét. Amint az a képen is látható, a tíz év alatt igen csak sokat szeretgették.

 

 

3. Teddy Moore

Kora: 43 év

Tulajdonosa: Daragh O'Shea

3.teddy-moore-43.jpg

Születésnapra kapott egy fontból vásárolta Daraghnak ezt a macit az apukája. Bár a medve arca úgy néz ki, mintha megégett volna, Daragh állítása szerint csak túl sokat puszilta. Éjjelente az ágy melletti szekrénykében aludt a kis kedvenc, mert tulajdonosa attól félt, hogy ha szorosan öleli magához, a végén megfullad...

 

 

4. Nyúl Péter

Kora: 10 év

Tulajdonosa: Calum Nixon

4 Peter Rabbit.jpg

A híres nyuszi, ami ihletet adott a fotósorozathoz. Calum (a fotós fia) kapta születésekor az akkor 99 éves nagymamájától és azóta minden éjjel Nyúl Péter vigyázza a gyermek álmát. 

 

 

5. Teddy

Kora: 51 év

Tulajdonosa: Isobel Smith 

5.teddy-51.jpg

Isobel a fotóművész barátja volt és pár évvel a projekt indulása előtt veszítette életét. Testvére, Stephen hallotta a felhívást a rádióban, így került a maci a műterembe. Nixon fotózás alatt értesült arról, ki is volt a plüss gazdája anno. Teddy macit 1962-ben vásárolta a düsseldorfi reptéren Isobel édesapja. Jelenleg Isobel unokahugai Robin és Lauren birtokolják az időközben fellábúvá vált kedvencet. Senki nem tudja, miképp hagyta el a bal lábát...

 

 

6. Ted Ted

Kora: 5 év

Tulajdonosa: Freddie Bracken

6. M.Nixon.jpg

Ted Ted nem egy kisméretű medve extra hosszú farokkal, csupán Freddie "amputálta" a lábait visszofogottnak nem nevezhető játék közben...

 

 

7. Brownie

Kora: 30 év

Tulajdonosa: Jenny Slattery

7.Brownie.jpg

Világutazó maci. Bangkoktól Ballsbridge-ig sok helyen járt már. Korai éveiben sajnos a családi macska áldozata lett és a gonosz mostohatestvér sem kímélte. (Ez akár kiváló filmes ötlet is lehet...) A főiskolán kigúnyolták a szobatársak, de ő mindvégig kitartott Jenny mellett. Soha nem mosták ki. Ebben rejtőzhet az ereje. Jelenleg Jenny és férje ágyán osztozik. (Édes hármas...)

 

 

8. Bugs

Kora: 46 év

Tulajdonosa: Conor Owens / Sarah Owens

Bugs.jpg

Sajnos nincs róla bővebb információnk, de talán jobb is...

 

 

9. Teddy 

Kora: időtlen / örökifjú

Tulajdonosa: Rowan Atkinson

8. Atkinson.jpg

Ki ne ismerné az alvásra hipnotizált Mr. Bean macit...

 

Könyv formában is kiadták a szeretett kedvenceket. A nagyon eredeti Much Loved néven futnak. 

Forrás:

Mark Nixon 
Published by Abrams Images 
© 2013 by Mark Nixon

Itt nem áll meg a történet, ugyanis a NetVax keresi a legrégebbi, legszebb, legelhasználtabb és további leglegleg plüssöket. Terveink szerint FB oldalunkon nyitunk egy mappát a beérkező fotók számára, hogy megismerjük a lelkitársakat, akik az embert védték/védik éjszakánként. Tehát minden vállalkozó szellemű és játékra nem rest olvasótól várunk képeket plüsshaverról a netvaxcsoport@gmail.com címre. Köszönjük!

Ők pedig a NetVax szerkesztők ölelgetős pajtásai:

1. Kreatív Maci

Kora: 5 év

Tulajdonosa: Bandi

NetVax1.jpg

Saját kezűleg készített ajándék-medve a család gyermeke számára. Bal lába került jobbra, de ez nem zavarja az esztétikát.

 

 

2. Macika

Kora: 2 év

Tulajdonosa: Virgonc

NetVax2.jpg

Karácsonyi extra meglepetésként került a feleséghez, de végül a gyerek szerezte meg felette a birtoklás jogát.

 

 

3. Csita

Kora: ismeretlen

Tulajdonosa: Skáccs

NetVax3.jpg

Zsibvásáron vette a tulajdonos 200 forintért. Nyakát utólag be kellett varrni, azóta furán áll a feje. Mosolya utánozhatatlan. 

netvaxcsoport@gmail.com 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://netvaxcsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr606770723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása